Actual Projects 2021


Forschungsaufenthalt im Jahr 2021 für 2 Monate an der University of Missouri in Columbia bei Prof. Shawn Christ zum Thema, Stephanie Abgottspon
 
Effect of omega-3 fatty acid supplementation on fractional iron absorption in obese women: A stable iron isotope study, Dr. Isabelle Herter
 
Ernährungsphysiologische Bewertung von pflanzenbasierten Getränken, Dr. Katrin Kopf-Bolaz
 
Effects of nutritional fat on the growth of intestinal E. coli, PD Dr. Benjamin Misselwitz
 
Untersuchung von Ernährungszustand, Wissen und Einstellung über eine gesunde Ernährungsweise bei Menschen mit einer behandlungs-nötigen psychiatrischen Erkrankung, Sonja Mötteli
 
Master of Public Health at the University of Bordeaux, Clémence Moullet
 
Einfluss von Nährstoffen auf vaginale Infektionen in der Schwangerschaft, Prof. Dr. Sabine Rohrmann
 
The effect of oral iron supplements on serum hepcidin, insulin and glucose metabolism in women with gestational diabetes, Dr. Nicole Stoffel
 
Comparing efficacy and incidence of gastrointestinal side effects from alternate-day and consecutive-day oral iron dosing in iron-depleted women with or without mild anemia, Nicole Stoffel
 
Personalized Nutrition through measurement of new blood biomarkers and metabolomic signatures: a subproject of the EFFORT trial, Dr. med. Tristan Mirko Struja
 
Einfluss einer isokalorischen Hochfett-Diät auf das Mikrobiom im Dünndarm, Reiner Wiest
 


Valid XHTML 1.0! Valid CSS!